móróbarbara-1uj

Móró Barbara vagyok, 1975-ben születtem Budapesten. Végzettségemet tekintve okleveles gépészmérnök, 1998-ban diplomáztam a Műegyetemen.

Gyerekkorom óta mindig “ügyködök” valamin. Szeretem a kézzel készült alkotásokat magam körül, a lakásban és a környezetemben. Az első gyöngyeimet 2005-ben készítettem, aztán egy kétéves külföldi életünk során lelkesedtem fel egy üvegkiállítást követően. Akkor minden kezdő felszerelést megvettem, és naponta gyakoroltam, akkoriban még egy fürdőszobában. Első alkalmaktól éreztem, hogy ebben a művészetben igazán önmagam lehetek. Az érzéseimet, a hangulataimat fejezhetem ki a színekkel.

Immáron hatodik éve, hogy üveg, ún. lámpagyöngyök készítésével foglalkozom. Vékony üvegrudakból gázégő lángjánál folyó üvegből alkotom egyedi színű és mintájú gyöngyeimet.

2014-ben fémműves képesítést szereztem, azóta sok üvegemet kombinálom ezüsttel.

Elvarázsol a lángban lágyan omló üveg szépsége, képlékenysége, és az hogy minden az én képzeletem szerint alakul, formálódik. Leginkább a technikában rejlő nagy szabadság vonzott ehhez a művészethez. Az üveg érdekes és igazán maradandó anyag.

Könyvem Technika bemutatása